Biztonságos tárhely – Mit kell keresned

 

tárhely

tárhely

Elsőként biztosan azt gondolnád, hogy a biztonságos tárhely kiválasztása csak a nagyvállalatok számára fontos, hiszen ők rendelkeznek a legértékesebb adatokkal. De tévedés lenne azt hinni, hogy kisebb méretű vállalkozások vagy magánszemélyek nincsenek kitéve a kiber bűnözésnek. Egy biztonságos webtárhely szolgáltatás kiválasztása sokszor éppen olyan, mint egy jó biztosítási csomagot választani. Nem tudod, mikor lehet rá szükséged, de ha baj van, nagyon hálás leszel, hogy van.
Nos, akkor mi is a helyzet pontosan? Mit kell keresned egy biztonságos tárhelyszolgáltatásban? Először is, mindig ellenőrizd, hogy a szolgáltató rendelkezik-e SSL tanúsítvánnyal. Ez egy titkosítási protokoll, mely biztosítja, hogy az adatok biztonságosan kerüljenek továbbításra. Vajon belegondoltál már abba, hogy mi történne, ha értékes adataid a rossz kezekbe kerülnének?
Másodszor, nézd meg a biztonsági mentési lehetőségeket. Ha valami balul sül el, fontos, hogy legyen egy friss biztonsági mentésed, amiből visszaállíthatod az adataidat. A legjobb szolgáltatók napi mentést végeznek, és ezeket a mentéseket több napon, sőt, néha több héten keresztül is megőrzik.
Végül, de nem utolsó sorban, érdemes megfontolni a szerver biztonsági protokolljait is. Vajon a szolgáltató rendelkezik-e tűzfalakkal és vírusirtókkal? Milyen gyakran frissítik a szerver szoftvereket? Ezek mind fontos kérdések, amikor biztonságos tárhelyet keresel.
Láthatod, hogy a tárhely bérlés nem csupán arról szól, hogy mennyi helyet kapsz a szerveren. Nem kevésbé fontos a biztonság kérdése sem. És bár a www.abplusz.hu kínálatában számos különböző tárhely csomag közül választhatsz, mindig arra törekedj, hogy a legbiztonságosabb megoldást válaszd. Lehet, hogy ez néha drágább, de hidd el, megéri az árát. Hiszen mi lehetne fontosabb, mint adataid biztonsága?

This entry was posted in webtárhely and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply